Πιστοποιητικό οικιακής κομποστοποίησης που εκδίδεται από τον φορέα  AIB-Vincotte σε συμμόρφωση με την Οδηγία EN13432.

Πιστοποιητικό κομποστοποίησης που εκδίδεται από τον φορέα  AIB-Vincotte σε συμμόρφωση με την Οδηγία EN13432.

Πιστοποιητικό κομποστοποίησης που εκδίδεται από τον φορέα DIN Certco σε συμμόρφωση με την Οδηγία EN13432.

Πιστοποιητικό κομποστοποίησης που εκδίδεται από τον φορέα Consorzio Italiano Compostatori σε συμμόρφωση με την Οδηγία EN13432.

Περιβαλλοντική ετικέτα προϊόντος για τα μαχαιροπήρουνα/σερβίτσια Ecozema που εκδίδεται από το φορέα Assoscai, τον Οργανισμό για την ανάπτυξη της εταιρικής περιβαλλοντικής ανταγωνιστικότητας.

 (licence CSI HPB140002 e HPB140003)

Η αποτελεσματικότητα των σχεδίων ελέγχου που υιοθετήθηκαν στο εργοστάσιο παραγωγής ως προς τη διασφάλιση της απόδοσης των προϊόντων μας είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τα πρότυπα UNI 8055 και UNI 11415. Είτε πρόκειται για κομποστοποιήσιμες σακούλες για ψώνια είτε για σακούλες φρούτων και λαχανικών κατάλληλες για επαφή με τρόφιμα, τα προϊόντα μας είναι υψηλής απόδοσης.

Τα προϊόντα μας αφήνουν το στίγμα τους, αλλά αυτό που σχετίζεται με τις εκπομπές άνθρακα είναι πιστοποιημένο από την Certiquality και το Υπουργείο Περιβάλλοντος επειδή συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις που υπαγορεύονται από το ISO / TS 14067 σχετικά με το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων.

  • CFP – ER 013 – A03 del 20/1/2014
  • CFP – ER013 – A02 del 28/1/2014

(licence CSI SPP160049)

Η πιστοποίηση πιστοποιεί τη συμμόρφωση με το πρότυπο UNI 10667-1: 1998 το οποίο ταξινομεί ως παραπροϊόντα τα πρωτογενή-δευτερεύοντα πλαστικά υλικά που λαμβάνονται από την ανάκτηση πλαστικού και βιοπλαστικού.

Οι επαληθεύσεις της παραγωγικής διαδικασίας στην οποία είναι απαραίτητο να υποβληθούν για την απόκτηση αυτής της σημαντικής περιβαλλοντικής πιστοποίησης, υπογράμμισαν πάντα ότι «οι διαδικασίες του εργοστασίου έχουν ένα εξαιρετικό σύστημα ιχνηλασιμότητας των ροών υλικών εκτός προδιαγραφών που προορίζονται για επαναχρησιμοποίηση, που χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα εμπορευμάτων» ( Έκθεση 2016, CSI Auditor).

Από συγκεκριμένες αναλύσεις μπορεί να καθιερωθεί το περιεχόμενο οργανικής πηγής (βιο-βασιζόμενο) ενός υλικού. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν πρότυπα αναφοράς, βρίσκονται σε διαδικασία μελέτης, όμως ο φορέας  AIB-Vincotte έχει αναπτύξει ένα πρωτόκολλο για την έκδοση του πιστοποιητικού του OK-Biobased. Αυτό το πιστοποιητικό συνοδεύει τα προϊόντα μας και δείχνει την προέλευση των υλικών από τα οποία φτιάχνονται τα προϊόντα μας.

Πιστοποιείται ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία που συνδέονται με τη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στις καλλιέργειες που αποτελούν την προέλευση των πρώτων υλών που παράγονται τα προϊόντα μας. Ωστόσο, για να μην ενθαρρύνουμε τη χρήση ΓΤΟ,  δεσμευόμαστε να ερευνούμε τις πρώτες ύλες που παράγονται με πηγές μη ΓΤΟ, επομένως με ελεγχόμενες και πιστοποιημένες αλυσίδες εφοδιασμού.

Τα προϊόντα που προορίζονται για άμεση επαφή με τρόφιμα οφείλουν από την παραγωγή τους έως τη διανομή τους να συνοδεύονται από δηλώσεις συμμόρφωσης:  UE 10/2011, CE 1935/2004. Όλα μας τα προϊόντα συνοδεύονται από τα απαραίτητα αντίστοιχα έγγραφα.

Τα εργοστάσιά μας χρησιμοποιούν ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές και κατέχουν την πιστοποίηση με τον τίτλο Garanzia d’Origine.

ISO14001/2015: Πιστοποίηση για την περιβαλλοντική διαχείριση.

ISO9001/2015: Πιστοποίηση για την ποιότητα των υπηρεσιών της εταιρίας μας.

Food Safety Management System

Ασφάλεια